PDR BİRİMİ

ANASAYFA    PDR KADROMUZ    ETKİNLİKLERİMİZ    YAYINLARIMIZ   ARŞİV

Amacımız

Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Birimimiz olarak, okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını ve gelişim dönemi özelliklerini dikkate alarak, karşılaştıkları güçlükleri, sorun haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmayı, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerilerine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı ve yaratıcı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktayız.

İlkelerimiz

a)   Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerimiz, eğitim kurumlarının eğitim-öğretim etkinlikleri bütünlüğü içinde yer alır.

b)   Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerimiz tüm öğrencilere açık bir hizmettir.

c)   Her öğrenci eğitim sürecinde kendisine sunulan seçenekler arasında seçme özgürlüğüne sahiptir.

d)   Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerimizde insana saygı esastır.

e)   Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerimizin bireysel boyutunda gizlilik esastır.

f)    Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerimiz öğrenci, veli, uzman, öğretmen ve yönetici gibi ilgililerin iş birliği ile yürütülür.

g)   Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerimizde bireysel farklılıklara saygı esastır.

h)   Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerimizin yürütülmesinde hem bireye hem de topluma karşı sorumluluk söz konusudur.

ı)    Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerimizin yürütülmesinde bilimsellik esastır.

Hizmet Alanlarımız

Öğrencilere Yönelik Hizmetlerimiz:

• Aday Öğrenci Değerlendirmesi
  • Oryantasyon
  • İhtiyaç durumunda bireysel destek
  • Genel olarak değerler eğitimi
  • Öğrenciyi tanıma ve yönlendirme
  • Bilgi toplama ve yayma

Velilere Yönelik Hizmetlerimiz:

• Gerekli durumlarda bireysel destek
  • Topluca yapılan bilgi paylaşımı (seminerler, bültenler, odak grup çalışmaları)
  • Gerekli durumlarda ev ziyaretleri

Çalışanlara Yönelik Hizmetlerimiz:

• Topluca yapılan bilgi paylaşımı
  • Öğrenciyle ilgili konularda bireysel destek

Velilerimizin ve öğrencilerimizin gereksinim duydukları bilgilere ulaşabilmeleri ve birimimizin uzmanlarıyla iletişim kurabilmeleri amacıyla düzenlenmiş olan okulumuz web sayfasında PDR Birimi ana sınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise ayrı başlıklar altında sürekli güncellenmektedir.