YABANCI DİL

TED TRABZON KOLEJİ ÖZEL ANAOKULU İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Globalleşen ve ortak paydaları artan yeni dünyada iletişimi sağlayan en önemli faktör ortak bir dil. Kabul edilen ortak dil, hiç şüphesiz İngilizce. Bu gerçek göz önünde bulundurularak, öğrenme yaşı çok daha aşağılara çekilmiştir. Bilimsel araştırmalara göre erken yaşta dil öğrenme kolay, etkili ve kalıcıdır.

TED Trabzon Koleji Özel Anaokulunda yabancı dil eğitimi haftada 9 saat uygulanmaktadır.

Türk ve yabancı öğretmenlerimiz tarafından uygulanan İngilizce programının temel amacı İngilizceyi sevdirmek, öğrencilerimiz başka bir dil ile iletişim kurabileceklerinin farkına varmalarını sağlamak ve bu dili öğrenmeye istek uyandırmaktır.

Aktif öğrenme modelini içeren, sözel iletişimin geliştirilmesini amaçlayan programımızda öğrencilerimiz dili yaşayarak ve eğlenerek öğrenecek, İngilizceyi duymak ve konuşmaktan zevk alacak ve günlük yaşamlarında olabildiğince çok kullanarak bilgilerini pekiştireceklerdir.

Oyun merkezli çeşitli etkinlikler öğrencinin dil kullanımına aktif katılımını sağlar, atölye çalışmaları yaparak farklı alanlarda da öğrendikleri yabancı dili kullanabileceklerini görürler. Drama, TPR (Fiziksel Uygulamalı Anlatım), müzik ve kuklalar dili etkin olarak kullanmada en çok yararlanılan yöntemlerdendir. Zengin görsel ve işitsel araçlar, günlük konuşma etkinlikleri, hareket eşliğinde söylenen şarkı, tekerleme ve oyunlar öğrendiklerini pekiştirmede büyük rol oynar

İngilizce etkinlikleri planlanırken öğrencilerin farklı öğrenme şekillerine sahip oldukları göz önünde tutularak el işi ve resim çalışmaları, müzik ve hareket bazlı çalışmalar, bilgisayar destekli etkinlikler, drama, fen-doğa-mutfak etkinlikleri, hikâye kitapları ve projeler kullanılarak farklı öğretim teknikleriyle her öğrenciye ulaşmak hedeflenmiştir.

Değişik branşlarla beslenen İngilizce programımızda öğrencilerimize İngilizceyi günlük hayatlarının içinde duyma, kullanma ve yaşayarak öğrenme fırsatları yaratmaya çalışmaktayız. Bu amaçla farklı uygulama alanları oluşturduk.

Yabancı dil öğretimi için TED Okullarında, okul müfredatına dayalı olarak yazılan Teddy's Ready İngilizce dersi kitabı kullanılmaktadır. Okul öncesi öğrencilerinin İngilizce müfredatında kullanılan bu kitabı ayrıca programı destekleyen kuklalar, interaktif oyunlar, şarkılar, animasyon cdleri, resimli kartlar ve hikâye kitapları ile de zenginleştirilmiş ve gerek sınıf içi gerekse sınıf dışı kullanıma uygun hale getirilmiştir.

TED Okulları İngilizce öğretmenleri TED Genel Merkezi tarafından uygulanan önce yazılı bir sınavla ve ardından sözlü mülakatlarla göreve başlayan deneyimli ve seçkin İngilizce öğretmenlerinden oluşmaktadır. Göreve başlamadan önce bir "uyum" programından geçen İngilizce öğretmenleri ayrıca mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla görev süreleri boyunca her sene gerek "yüz yüze" gerekse "çevrimiçi" (online) olarak mesleki eğitimlere katılmaktadırlar.