ÖLÇME DEĞERLENDİRME BİRİMİ

Amaç

Okulumuzda Ölçme Değerlendirme Birimi, eğitim öğretim hedeflerimizin ne kadarını gerçekleştirdiğimize yönelik verileri toplamak, bu verileri bilimsel ve objektif bir biçimde değerlendirmek; seviye-şube ve öğrenci bazında öğrenmenin ne düzeyde gerçekleştiğini belirlemek amacıyla kurulmuştur.

Ölçme Değerlendirme Hedeflerimiz;

• -Eğitim amaçlarının, ölçülebilir, nesnel, herkes tarafında görülebilir olması ve amaçlarla-sonuçların karşılaştırılabilirliği,
  • -Eğitim süreci çıktılarının objektif olarak yorumlanabilir olması,
  • -Sistemli, düzenli ve sürekli veri birikiminin sağlanması,
  • -Akademik bölümlerle yürütülen ortak çalışmalar doğrultusunda; konu/kazanım analizleri ile öğrenmenin derecesini tespit ederek, okul yönetimi-öğretmen-öğrenci ve veliye geri bildirim vermek, bu sayede öğrenme sürecine yönelik farkındalığın arttırılması,
  • -Elde edilen bilgilerden yararlanılarak, sürecin eksik yanlarını giderici, güçlü yanlarını pekiştirici önlemlerin alınmasını sağlamaktır.

Yapılan Çalışmalar

• -Eğitim-öğretim sürecinin ölçülmesine yönelik, istatistiksel analizler yapılmakta ve veriler karşılaştırmalı grafiksel gösterimlerle desteklenmektedir.
  • -Yazılı ve çoktan seçmeli sınavlar detaylı olarak  analiz edilmekte, sonuçlar ders öğretmenleri, bölüm başkanları ve okul yönetimi ile paylaşılmaktadır.
  • -Öğretim süreci boyunca uygulanan çeşitli anketlerin, algı araştırmalarının, Rehberlik Bölümünün öğrencilere uyguladığı bazı envanterlerin analizi ve değerlendirmesi yapılmaktadır.
  • -Ölçme değerlendirmede alanındaki yenilik ve gelişmeler takip edilerek; yeni yaklaşımların okulumuza entegrasyonun yapılması sağlanmaktadır.
  • -Öğrencilerimizin akademik gelişimleri, okulumuzun eğitim sistemindeki kazanım kriterleri kullanılarak ölçülmekte ve bireysel kazanımları özenle değerlendirilmektedir.
  • -Öğrencilerimizin sınav analizleri K-12 programımızda yayınlanmaktadır. Böylece hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz, öğrencimizin sınavdan aldığı puanla birlikte detaylı sınav analizlerine ve Öğrenci Bilgi Haritası’na ulaşabilmektedirler.
  •    -Yapılan deneme sınavları sonucunda elde edilen analizler incelenerek , öğrencilerin eksik konu ve kazanımları belirlenir , belirlenen eksikler ışığında         öğrecimize bireysel veya grup etütü uygulanması sağlanır.