Güvenlik Hizmetleri

Okulumuzda güvenlik hizmeti TUĞRA Güvenlik Şirketi tarafından, sertifikalı uzman güvenlik görevlileri ile gece ve gündüz ekibi olarak 24 saat sağlanmaktadır. Okul içi, girişleri ve çevresi 24 saat kamera sistemi ile gözetlenmektedir. Ana giriş kapısı Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul için ortak, Lise için ayrı kullanılarak daha etkin giriş ve çıkış denetimi sağlanır.

Okullarımızda giriş ve çıkışlarda ziyaretçi denetiminin kolaylaştırılabilmesi için “ziyaretçi yaka kartı” uygulaması yapılmaktadır. Güvenlikten giriş yapan ziyaretçiler, güvenliğe kimliklerini bırakıp karşılığında ziyaretçi yaka kartı alarak giriş yapabilir.

Dersliklerimiz ve okul içi koridorlarımız, eğitim-öğretim için sadece öğrenci öğretmenlen, idari ,teknik ve hizmetli personel tarafından kullanılmaktadır. Herhangi bir nedenle okula gelen hiçbir veli ve ziyaretçinin bu alanlara giriş izni yoktur. Veli ve ziyaretçi ilk olarak karşılama personeli ile irtibata geçerek taleplerini iletir. Karşılama personeli de talebi yanıtlayacak yetkili personelle iletişim kurar.

Okula giriş ve çıkış saatlerinde güvenlik amiri ve/veya güvenlik görevlisi servislerin ve veli araçlarının, karşılaması ve uğurlamasında hazır bulunur. Nöbetçi müdür yardımcısı ve nöbetçi öğretmenler de tüm öğrenci giriş ve çıkışları tamamlanana dek görev alanlarını terk etmez.

Gün içerisinde her hangi bir sebeple okuldan erken ayrılması gereken veya her gün servis kullanırken o gün servis kullanmayacak olan öğrenci velilerinin durumu yazılı olarak ilgili kademe müdür yardımcısına bildirmesi gerekmektedir. Bu yazışmada veliden, öğrenciyi alacak kişinin; adı, soyadı, yakınlık derecesi ve telefon numarası bilgilerine yer vermesi istenir. Bu bilgilere ulaştıktan sonra da müdür yardımcısı günlük çıkışlar için öğrenciye çıkış saati, sebebi ve çıkacağı kişinin adının da yazılı olduğu bir “günlük çıkış kâğıdı” düzenler. Öğrenci servis kullanıyorsa, servis firmasına da öğrencinin dönüşte servisi kullanmayacağının bilgisini iletir. Güvenlik görevlileri çıkışta öğrenciden “çıkış kâğıdını” teslim almadan çıkış izni vermez. Öğrenci çıkışı yapılırken öğrenciyi alan kişinin de veli geçiş izin kartı veya kimlik göstermesi beklenir.

Günlük çıkışlarda öğrenci, okul yönetiminin onayı olmadan hiçbir yetişkine teslim edilemez.Veliden böyle bir talep gelirse bunu okul yönetimine yazılı bir şekilde, alacak kişinin adı soyadı yakınlık derecesi ve telefon numarasının da yazılı olduğu bir dilekçe ile bildirmesi gerekir.