Kütüphane

TED Trabzon Koleji Kütüphane ve Bilgi Erişim Merkezi’nde her bir öğrencinin okuma, düşünme, araştırma becerileri geliştirilir ve bilgi gereksinimi çeşitli kaynaklarla karşılanır.

Kütüphanemizde; sorgulayan, öğrenme kaynaklarını etkin bir biçimde kullanma becerisine sahip, eğitimi yaşam boyu sürecek kişisel etkinliğe dönüştüren, kısaca öğrenmeyi öğrenen bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş okul felsefemizi gerçekleştirmemiz için öğrencilerin gelişen bilgi ve teknoloji çağında hızlı ve verimli bir şekilde bilgiye ulaşmalarını sağlamaktır.

Kütüphane koleksiyonumuz yaş gruplarına göre ilköğretim bölümü, ortaokul bölümü, lise bölümü olarak üç kısımda gruplara ayrılmış ve kendi içinde Türkçe ve İngilizce kaynaklar şeklinde düzenlenmiştir.

Kütüphanemizde bulunan kaynaklar Dewey Onlu Sınıflama sistemine göre sınıflandırılarak kullanıcıların kendi başlarına araştırma yapmalarına imkân tanıyan, açık raf sistemine göre düzenlenmiştir.

Kütüphanemiz; kullanıcısının okuma, araştırma, ödev, proje, sunum ve kültürel etkinliklerine cevap verebilmek için her türlü kaynağa ve teknolojik altyapıya sahiptir.

Kitaplar, süreli yayınlar, danışma kaynakları, görsel-işitsel materyaller ve elektronik bilgi kaynakları gereksinimler doğrultusunda sürekli güncellenmektedir.