Ölçme Değerlendirme Birimi

OKUL ÖNCESİNDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME

PDR Birimimiz Okul öncesi aday öğrencilerimizle mülakatlar yapar ve değerlendirme raporu hazırlar. Rapor sonucuna göre aday öğrencinin kesin kaydı hakkında karar verilir. Öğrenci ve veli ile yapılan görüşmeler sonucunda öğrencinin sınıfı belirlenir.

Okul öncesi öğrencilerimiz, öğretmenleri tarafından dönem içerisinde Gelişim Kontrol Listesine göre göstermiş olduğu gelişmeler doğrultusunda ölçülüp değerlendirilir ve Gelişim Raporları hazırlanır. Öğrencilerde tespit edilen eksiklikler tamamlayıcı kazanımlarla desteklenir.

Her Öğrencilerimiz için yıl içerisinde 1. dönem ara değerlendirme ve 1. Dönem gelişim raporu, 2. Dönem Ara Değerlendirme ve Yılsonu Gelişim Raporu oluşturulur. Bu değerlendirmeler gelişim kontrol listeleri kapsamında oluşturulmaktadır.

Değerlendirme sonucu gelişmekte olan öğrenciler takip edilmeye devam edilir. Destekle yapabilir olan öğrencilere ise ek faaliyetler yapılır ve aileye bilgi verilir.  Bağımsız yapabilir olan öğrenciler ise süreci tamamlamış olmaktadır.

Yılsonunda okul öncesi öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan gelişim raporları ve PDR Birimi tarafından yapılan ortak değerlendirme sonucunda veliye öğrencinin bir üst kademeye geçip geçmemesi konusunda bilgilendirme yapılır.