Yemek Hizmetleri

TED Trabzon Koleji, yemek hizmetleri konusunda uzman yemek firması ile çalışmaktadır. Öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve hijyenik beslenmelerinin kontrolünü sağlamak amacıyla diyetisyen kontrolünde hazırlanan menüler okul yönetimi onayına sunulmakta, aylık yemek menüsü okul web sayfasında velilerle paylaşılmaktadır. Ayrıca beslenmeyle ilgili öğrencilerin takibi diyetisyen tarafından yapılmaktadır.

Tüm öğrencilere her gün dört çeşitten oluşan öğle yemeği, ilkokul 1-2-3-4.sınıflara ayrıca ikinci ara öğün besin, okul öncesi öğrencilerimize ise kuşluk ve ikindi ara öğünü verilmektedir. Yemekler ve ara öğünler günlük enerji ve besin ihtiyaçları dikkate alınarak lezzetli ve doyurucu olacak şekilde konusunda uzman aşçı ve mutfak personeli tarafından okul yemekhanesinde hazırlanmaktadır.

Öğrencilerimiz, öğün aralarında beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere, TED Trabzon Kart ile TED Cafe’den alışveriş yapmaktadır. TED Cafe’de, Bakanlığın yayınlamış olduğu Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesine göre hizmet sunumu gerçekleştirilmektedir.

Satışı yapılan tüm ambalajsız ürünler, tost, gözleme, sandviç, poğaça, kek, sıkma portakal suyu, limonata vb. yemek hizmeti sağlayan Bilintur Catering Center tarafından yemekhanemizde üretilerek ürünün yapısına uygun sunum malzemesiyle servis edilir. Ambalajlı gıda olarak sadece su, %100 meyve suyu, süt ve ayran sunulur.

Ürün çeşitliliği, öğrencilerimizin tüketim alışkanlıklarına göre diyetisyenimiz tarafından belirlenip haftalık menü ile TED Cafe’de satışa sunulur.