31 BİN ÖĞRENCİ İLE İKLİM İÇİN OKUL GREVİNDEYDİK

“YÜCEL’İN ÇİÇEKLERİ” ÖZEL GÖSTERİMİYLE OKULUMUZDAYDI
29 Mart 2019
2018-2019 öğretim yılı “Trabzon Okullararası Satranç Turnuvası”nda okulumuz minik kız kategorisinde 4. olmuştur.
30 Mart 2019

İklim değişikliğine karşı mücadele için Türk Eğitim Derneği’ne bağlı 38 okulun 31 bin öğrencisi ile eş zamanlı olarak 29 Mart Cuma günü okulumuzun bahçesinde grevdeydik. 16 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg’in başlattığı okul boykotlarını destekleyen öğrencilerimiz, herkesi iklim değişikliği ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.

Tüm dünyada Z Kuşağının başını çektiği küresel bir harekete dönüşen “İklim İçin Okul”, “Gelecek İçin Cuma Günleri” adı altında gerçekleştirilen Okul Grevleri, gezegeni yokoluş sürecine sürükleyen politikalara dur demeyi amaçlıyor.

TED Trabzon Koleji olarak okulumuzun bahçesinde kendi elleriyle hazırladıkları dövizlerle iklim değişiklikliğinin geldiği noktaya dikkat çekerek, dünyamız sadece 1,5°C derece daha ısınırsa insanlığın geri dönüşü mümkün olmayan bir yıkımla yüz yüze kalacağını haykırdılar.

Grev, sosyal medyada #tedokullariiklimicingrevde #iklimicinokul #FridaysForFuture #climatestrike #SchoolStrike4Climate hastag’leri ile paylaşıldı.

Grev Bildirisi:

“İklim değişikliğine karşı mücadele başlatan 16 yaşındaki İsveçli Greta Thunberg önderliğinde tüm dünyada Cuma günleri gerçekleştirilen ‘İklim İçin Okul’ grevlerine TED Trabzon Koleji ve Türkiye’de ki tüm TED Okulları öğrencileri olarak bizler de  destek veriyoruz.”