Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Öğrenci Seçme Sınavı

TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Finali
27 Nisan 2023

Bilim İnsanı Yetiştirme (BİY) Programı

2007’den bu yana seçkin TED Okullarında uygulanan BİY Programı, akademik performansı yüksek olan öğrencilerin, eğitim ve öğretim çalışmaları zenginleştirilmiş, araştırma, uygulama ve üretkenliği esas alan okul-üniversite iş birliğine dayalı bir öğretim anlayışına göre hazırlanmış dört yıllık bir programdır.

Programın Gereklilikleri

Bilimsel Proje Çalışması
Sosyal Sorumluluk Projesi
Araştırma Projesi
Kulüp Çalışmaları (İnovasyon Kulübü)
Not: Hiçbir okulda olmayan «TÜBİTAK tarafından kabul edilebilir bir proje hazırlama» zorunluluğu BİY programımızda mevcuttur.

BİY Programına Öğrenci Seçimi

Her yıl sekizinci sınıf öğrencilerine Türk Eğitim Derneği ölçme değerlendirme uzmanları tarafından hazırlanan bir sınav uygulanmaktadır.
BİY Programına Öğrenci Seçme Sınavı; matematik, fen bilimleri, Türkçe derslerinin ve sosyal bilimler alanının 6, sınıf konuları ile 8. sınıf I. dönem konularını kapsamaktadır
BİY Programına Öğrenci Seçme Sınavı’nda alınan puan ile öğrencinin liseye geçiş (LGS) sınav puanının %5’i hesaplanarak BİY Programına yerleştirme puanı oluşturulur.
BİY Sınavı okulumuzda 13 Mayıs 2023 tarihinde uygulanacaktır.

SINAV BAŞVURULARI 12 MAYIS 2023 CUMA GÜNÜNE KADAR VELİLER TARAFINDAN AŞAĞIDAKİ LİNKTEN YAPILABİLECEKTİR.