BİLİM İNSANI YETİŞTİRME PROGRAMI SEÇME SINAVI

Periyodik Cetvel Tasarım Yarışması
13 Mayıs 2019

Bilim İnsanı Yetiştirme (BİY) Programı

2007’den bu yana seçkin TED Okullarında uygulanan BİY Programı, akademik performansı yüksek olan öğrencilerin, eğitim ve öğretim çalışmaları zenginleştirilmiş, araştırma, uygulama ve üretkenliği esas alan okul-üniversite iş birliğine dayalı bir öğretim anlayışına göre hazırlanmış dört yıllık bir programdır.

Programın Gereklilikleri

• Bilimsel Proje Çalışması
  • Sosyal Sorumluluk Projesi
  • Araştırma Projesi
  • Kulüp Çalışmaları (İnovasyon Kulübü)

Not: Hiçbir okulda olmayan «TÜBİTAK tarafından kabul edilebilir bir proje hazırlama» zorunluluğu BİY programımızda mevcuttur.

BİY Programına Öğrenci Seçimi

• Her yıl sekizinci sınıf öğrencilerine Türk Eğitim Derneği ölçme değerlendirme uzmanları tarafından hazırlanan bir sınav uygulanmaktadır.
  • BİY Programına Öğrenci Seçme Sınavı; matematik, fen bilimleri, Türkçe derslerinin ve sosyal bilimler alanının 6, sınıf konuları ile 8. sınıf I. dönem konularını kapsamaktadır
  • BİY Programına Öğrenci Seçme Sınavı’nda alınan puan ile öğrencinin liseye geçiş (LGS) sınav puanının %5’i hesaplanarak  BİY Programına yerleştirme puanı oluşturulur.
  • BİY Sınavı okulumuzda 11 Mayıs 2019 tarihinde uygulanacaktır.

SINAV BAŞVURULARI 10 MAYIS 2019 CUMA GÜNÜNE KADAR VELİLER TARAFINDAN OKULUMUZDAN YAPILABİLECEKTİR.