İstiklâl Marşı’nın Kabulu ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

ORTAOKUL TANITIM TOPLANTISI
8 Mart 2019
Öğrencilerimiz TED Mersin Ulusal Forumu’na katıldılar.
12 Mart 2019

12 Mart, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mızın TBMM tarafından kabulünün 98. yıldönümüdür. İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. İstiklal Marşı; Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde Türk milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesini, Türk milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren bir şiirdir.

12 Mart  İstiklal Marşı’nın 98. kabul yıl dönümü ile İstiklal Şairi Mehmet Akif ERSOY’u anmak için TED Trabzon Kolejinde tören düzenlendi.
Okulumuz konferans salonunda yapılan törende İstiklal Marşı’nın yazılma serüveni anlatılırken M. Akif ERSOY’un hayatından da bahsedildi.