Okul Meclisi Başkanı Seçimleri Yapıldı

18 Ekim 2018
TED Trabzon Koleji Ana Sınıfı Trabzon kültürünü tanıyor
22 Ekim 2018

TED Trabzon Kolejinde, demokrasi kültürü temel alınarak gerçekleştirilen ‘’Başkanlık Seçimi ‘’heyecanı yaşandı.

Okul öğrenci meclisi seçimlerinin, öğrencilerimizin demokratik haklarından biri olan oy verme ve kendilerini temsil edecek üyeleri seçme becerilerini geliştirmek ve desteklemek açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden okulumuzda bu çalışmaları titizlikle yürütmeye özen gösteriyoruz. .

Bu kapsamda  okulumuzda 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı Öğrenci Meclis Başkanı seçimi gerçekleştirildi…

Başkanlık için aday olan öğrenciler 15-18 Ekim tarihleri arasında propaganda çalışmalarını yürüttüler.  Bu süreçte sınıfları gezip kendilerini tanıtan, teneffüslerde ve öğle aralarında seçim gezilerine çıkan öğrenciler aynı zamanda hazırladıkları poster ve sloganları da okulun çeşitli yerlerine asma fırsatını buldular.

19 Ekim Cuma günü tüm öğrenciler oylarını kullandılar. Öğretmenleri gözetiminde gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleşen oylama sonucunda:

İlkokul Meclis Başkanlığına Demir TUNÇ; Başkan Yardımcılığına Eda ÇAMCI

Ortaokul Meclis Başkanlığına Yaşar Mert ÖZÇİLİNGİR; Başkan Yardımcılığına Yusuf TİRYAKİ

Lise Meclis Başkanlığına Alperen ÇEBİ, Başkan Yardımcılığına Bartu BAŞARAN seçildi.

Demokrasinin okulumuzda birebir örneğini yaşayan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilerimize teşekkür ediyor, başkanlık seçim çalışmalarını ciddiyetle yürüten aday öğrencilerimizi, başkan ve başkan yardımcısını kutluyor, verimli bir yıl geçirmelerini diliyoruz.