PDR Birimimiz tarafından 9. sınıf öğrencilerimize Akademik Benlik Kavram Ölçeği uygulandı.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Töreni
2 Ekim 2018
8.Sınıf öğrencilerimiz kivinin DNA’sını gözlemlediler.
4 Ekim 2018

Öğrenim yaşamları boyunca öğrenciler, okul seçme, seçimlik derslere veya ders dışı etkinliklerden birine yönelme konusunda kararlar vermektedirler. Bu kararlardan bazıları küçük ve önemsiz görülebilir. Ancak, her kararın, yapılan her tercihin gelecekte seçilecek mesleği adım adım belirleyici etkileri vardır. Bu nedenle öğrencilerin doğru ve isabetli karar verme becerileri geliştirmeleri büyük önem taşımaktadır.

Kişinin bir konuda doğru karar verebilmesi için önce ne istediğini ve ne gibi kaynaklara (yeteneklere, mali olanaklara ve çevre desteğine) sahip olduğunu bilmesi gereklidir. Bir öğrenci hangi konulardan hoşlandığına yani ilgilerine ve hangi konuları kolay ve çabuk öğrenebildiğine yani yeteneklerine ilişkin doğru, gerçekçi ve zengin bir benlik kavramına sahip oldukça ders ve okul seçerken isabetli karar verme olasılığı artar. Akademik Benlik Kavramı Ölçeği öğrencilerin yetenekleri ve ilgileri hakkında daha berrak ve gerçekçi bir kavrama sahip olmalarına yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir.

Okulumuz PDR Birimi tarafından 9. sınıf öğrencilerimize, tüm bu becerileri kazanmada destek olmak adına “Akademik Benlik Kavramı Ölçeği” uygulaması gerçekleştirilmiştir.