TED TRABZON KOLEJİ ANITKABİR ZİYARETİ

Öğretmenler Gününe Özel Masa Tenisi Turnuvamız Sona Erdi.
30 Kasım 2018
LGS Yolunda
7 Aralık 2018

TED TRABZON KOLEJİ ANITKABİR ZİYARETİ

Okulumuz öğrencileri, öğretmenleri, Ortaokul ve Lise Müdürümüz M. Turgut KİBAR ve Yönetim Kurulu Başkanımız M. Niyazi AKDAŞ Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ziyarette okulumuz adına hazırlanan çelenk resmi törenle Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. Niyazi AKDAŞ tarafından Ata’mızın huzuruna bırakıldı. Çelenk, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine sunulurken, yapılan saygı duruşunun ardından TED Trabzon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı M. Niyazi AKDAŞ, Anıtkabir Özel Defteri’ne saygı mesajını yazarak imzaladı. Akdaş mesajında: “Aziz Atatürk, 15 Eylül 1924’te Trabzon’u ilk ziyaretinizde halka seslenirken ‘1919’da Samsun’a ayak bastığım zaman bana kalp gücü veren vatandaşlarımın ilk sırasında, Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım.’ demiştiniz. İşte o vatansever Trabzonluların torunları ile birlikte, sana bağlılığımızı ifade etmeye, şükranlarımızı, saygı ve sevgilerimizi sunmaya geldik.
Biz, talimatlarınız doğrultusunda 31 Ocak 1928 tarihinde Trabzon Milletvekili Sn. Hasan SAKA’nın başkanlığında toplanan kurulda kurulmasına karar verilen, bugünkü adıyla Türk Eğitim Derneğinin Trabzon temsilcileriyiz. TED Trabzon Kolejini, Trabzon halkının çalışkan ve zeki çocuklarının en iyi şartlarda, ilkelerin doğrultusunda eğitim görebilmelerini sağlamak ve fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek için kurduk.
Aramızdan ayrılalı 80 yıl geçmesine rağmen kalbimizde yaşıyorsun. Günümüzde size olan sevgi ve özlemin artarak büyüdüğünü gözlemliyoruz. O nedenle sen rahat uyu Aziz Atam, kurduğun ve gençlere emanet ettiğin Cumhuriyet, ilelebet yaşayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Resmi törenin ardından TED Trabzon Koleji yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.