KAZIM KARABEKİR’İN TRABZON’A GELİŞİNİN 100. YILINDA KIZI TİMSAL KARABEKİR OKULUMUZDAYDI

TED Fırın Kulübü öğrencilerimiz bu hafta 3.Sınıflar için Hot dog hazırladılar.
22 Nisan 2019
TED Eskişehir Koleji tarafından TED Okulları arasında düzenlenen ”Müzik” temalı 5.Karikatür yarışması
22 Nisan 2019

Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızdan Kazım KARABEKİR’in Trabzon’a gelişinin 100. yıl dönümünde kızı Timsal KARABEKİR, okulumuzun davetiyle Trabzon’a geldi ve bir konferans verdi.
Konferans öncesi öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte Kazım KARABEKİR’in Trabzon’da ilk ayak bastığı yer olan Trabzon Limanı’nı ziyaret eden Timsal KARABEKİR, Trabzon Limanı Genel Müdürü Muzaffer ERMİŞ tarafından ilgiyle karşılandı. Kazım KARABEKİR’in Trabzon’a gelişinin 100. yıl dönümünde Trabzon’da olmanın hayatının en mutlu anlarından biri olduğunu ifade eden Timsal KARABEKİR’e Trabzon Limanı Genel Müdürü Muzaffer ERMİŞ tarafından bir Trabzonspor forması hediye edildi.
Liman ziyareti ardından okulumuz “Şeref Defteri”ni imzalayarak öğrenci, öğretmen ve velilerimizle konferans salonumuzda buluşan Timsal KARABEKİR; Kazım KARABEKİR’in çocukluğundan başlayarak hayatını anlattı ve babasının Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’le olan anılarından bahsetti. Kazım KARABEKİR’in Doğu Cephesi Komutanlığı esnasında gördüklerine de değinen Timsal Hanım, Ermeni zulmünün şahidi olan babasının anılarını salonu dolduran öğrenci, öğretmen ve velilerimizle paylaştı.
Konferans sonunda Ortaokul ve Lise Müdürümüz Turgut KİBAR, sahneye çıkarak Timsal Hanım’a okulumuzun hatıra eşyalarıyla birlikte çiçeğini taktim etti.